PostNL - We hebben een cadeautje voor u!

Een persoonlijke, dynamische en interactieve video waarin de klant feestelijk wordt begroet en bedankt voor het aantal jaar dat ze al PostNL klant zijn.

De uitdaging

PostNL kwam bij ons met een creatieve opdracht: Hoe we de emotionele bankrekening van de klant kunnen vullen én hoe we het gebruik van de app en digitale tools kunnen stimuleren.

De oplossing

Ons voorstel: een persoonlijke, dynamische en interactieve video waarin de klant feestelijk wordt begroet en bedankt voor het aantal jaar dat ze al PostNL klant zijn. In de video rijdt een postbezorger naar jouw specifieke adres en woonplaats en feliciteert je met je accountverjaardag. Hoewel dit confronterend kan zijn laten we je ook zien hoeveel pakketjes je in deze tijd al bezorgd hebt gekregen! Het verloop van de video wordt bepaald door hoe de klant in het afgelopen jaar gebruik heeft gemaakt van de digitale klantomgeving. Op basis van dit specifieke gebruik krijg je een op maat gemaakt advies die je direct op kunt volgen in de app of mijnomgeving.

 

De knoppen zijn dynamisch. Zit je op je iPhone en heb je de app nog niet? Dan linkt de video je direct door naar de App store. Zit je op een desktop? Dan krijg je een QR code om te scannen met je telefoon. Zo zorgen we voor een uitstekende customer experience en geoptimaliseerde conversieratio’s  

 

Deze video wordt via ons videoplatform geëmbed op het domein van NHL PostNL. Wanneer de kijker de video afspeelt, wordt realtime gepersonaliseerde en dynamische informatie opgehaald uit het CRM-systeem van de PostNL. Dit komt door een versleutelde URL met de klantdata, die alleen op het moment van kijken zichtbaar worden. Wij hebben geen enkel inzicht in klantdata. Wél zien wij hoeveel mensen kijken, tot waar ze kijken en waar ze op klikken.

Resultaat

0 %
Openingsrate
0 %
Kijkbereik

Het moment waar we naar toe hebben gewerkt: de video’s gaan live. De eerste resultaten zijn veelbelovend: het kijkbereik is 94% en de open rate is 82%. Ook heeft PostNL een usability test gedaan en de reacties van de ontvangers zijn erg positief!

Wat is personalized video?

Gepersonaliseerde video is een video waar persoonlijke gegevens in beeld komen. Dit kan zowel realtime of gerendered zijn. Deze vorm van videocontent is erg relevant omdat er geen informatie wordt getoond die niet interessant is voor de specifieke klant. Alle ruis wordt verwijderd. De content is flexibel en daardoor onderscheidend en uniek per kijker. De inhoud van de video is makkelijk aan de passen en uit te breiden. Een investering doe je dus eenmalig.

Let's talk

Meer regie, rendement en respons op je video? Of op zoek naar een eigen videoplatform voor jouw video’s? Let’s talk! In een kosteloos adviesgesprek gaan we dieper in op de wensen en de mogelijkheden.

    Jouw naam

    Bedrijfsnaam (optioneel)

    Jouw-email

    Waar kunnen we je mee van dienst zijn? (optioneel)